FAQ 2017-08-03T19:36:08+00:00
Disclaimer & Privacy verklaring 2018-05-24T22:05:44+00:00

Klik hier hier om onze disclaimer & privacy te downloaden.

Hoe kan Google Street View mijn bedrijf helpen? 2017-06-22T01:03:36+00:00

Heel simpel, maar super effectief: iedereen die de naam van je bedrijf intikt op Google, krijgt rechts bovenaan onderstaand kader te zien. Het kader bevat zowel de ligging van je bedrijf, als je bedrijfsfoto’s. Hierbij zit een categorie 360 foto’s waar de Google Street View te vinden zal zijn. Dit is van onschatbare waarde. De voordelen liggen voor de hand: klanten kunnen rechtstreeks bij je binnenwandelen. Je wekt vertrouwen op. Je kan uitpakken met je zaak. Je scoort beter in Google. Zowel vaste als nieuwe klanten zullen verwonderd staan. Want zeg nu zelf: wie tikt er www.je-bedrijfsnaam.nl in? Bijna niemand. Iedereen tikt de naam van je bedrijf in in Google, en klikt zo door naar je website.
Het is dus van groot belang een Google Bedrijfsfoto’s te hebben van je bedrijf. Het is immers je online visitekaartje. En omdat je nooit een herkansing krijgt om een goeie eerste indruk te krijgen, is het misschien nog belangrijker dan je website om de juiste eerste indruk te maken. En ook naar vaste klanten oog je professioneler en uitnodigender.
Alles wat je ziet in Google doen wij voor je: we claimen je zaak in Google+, maken een professionele fotoshoot, virtualiseren je bedrijf of handelszaak en uploaden alles op naar Google. Je hoeft zelf niets te doen. Alles wordt voor jou gedaan!

Waarom voor een virtual tour kiezen? 2017-06-22T01:03:07+00:00

Psychologisch voordeel, het voelt aan alsof je er echt bent. Mensen kunnen van thuis uit jouw winkel bezoeken. Ze kunnen meteen jouw winkel online bekijken en het voelt aan alsof ze er echt geweest zijn. 360° foto’s geven een “more-exposure effect”. Het heeft vaak een geruststellend effect dat men de zaak vanbinnen al gezien heeft. Zo weet de klant wat men kan verwachten en het creëert een laag drempel effect.
Wek vertrouwen op bij je klanten. De virtuele rondleidingen komen nu pas van de grond in Nederland, maar zijn ondertussen gemeengoed in de VS. Binnen enkele jaren heeft elke zaak een virtuele rondleiding. Het wekt immers vertrouwen op bij de klant. Je geeft je (potentiële) klanten immers de indruk dat je niets te verbergen hebt en dat je trots bent op je zaak.
Meer positieve Google-reviews. Zaken met een virtuele rondleiding krijgen meer positieve recensies op Google. Je zaak is immers altijd op haar mooist zichtbaar op Google en mensen kunnen 24/7 binnen kijken.
Val op en neem een voorsprong op je concurrenten. Bereik nieuwe bezoekers op een visueel overweldigende manier, en onderscheid je van de concurrentie.

Kan elke fotograaf een Google Street View maken? 2017-06-22T01:04:28+00:00

Nee. Enkel gecertificeerde Google-fotografen en bureaus krijgen toegang tot de Google-software. Voor Google Bedrijfsfoto’s wordt de Google Street View-technologie gebruikt. We werken dus rechtstreeks op de Google software, waardoor we je bedrijf zeer snel goed kunnen positioneren in Google.
Alle medewerkers van IAM-360 hebben de Google-training en het examen met glans afgelegd. Daarenboven werken we met nog hogere kwaliteitsstandaarden dan zoals die worden opgelegd door Google.

Wat is de relatie tussen IAM-360 en Google? 2017-06-22T00:48:12+00:00

IAM-360 is een partnerbedrijf van Google (Google Vertrouwde Fotograaf) voor Google Bedrijfsfoto’s. Google heeft ons gecertificeerd omdat we voldoen aan de kwaliteitsstandaarden van Google voor het nemen, uploaden en beheren van foto’s en panorama’s, en ook het publiceren ervan op Google-sites. Al onze medewerkers hebben de Google-opleiding doorlopen en zijn geslaagd in het Google-examen ‘Google Street View Fotograaf’.

Ik heb geen Google bedrijfspagina, kom ik dan nog in aanmerking? 2017-06-22T01:02:43+00:00

Uiteraard! Na dat het contract getekend is zal een van onze werknemers met je contact opnemen om alles in orde te brengen, en je te helpen bij het aanmaken van een Google bedrijfspagina.

Hoe lang duurt de opnamesessie van je virtuele tour? 2017-06-22T01:01:50+00:00

Het opnemen van de Google Street View duurt ongeveer 30 minuten voor een klein bedrijf, en in sommige gevallen tot een maximum van 2 uur. De precieze duur is dus afhankelijk van de grootte van je bedrijf. De montage en nabewerkingen nemen het meeste tijd in beslag. Maar normaal zullen we ervoor zorgen dat de preview binnen 5 werkdagen toegestuurd wordt, en het publiceren op Google kan enkele dagen duren voordat de rondleiding zichtbaar wordt.

Wat heb ik nodig om mijn zaak voor te bereiden op een fotosessie? 2017-06-22T01:01:06+00:00

We adviseren je om ervoor te zorgen dat de zaak punt gaaf in orde te maken voordat onze fotograaf de opnames komt maken. Zorg ervoor dat het opgeruimd en schoon is, want de opnames zullen een groot publiek bereiken. We willen wel adviseren om ervoor te zorgen dat de zaak representatief blijft, zodat klanten die je bedrijf op Google hebben gezien niet een verkeerd beeld hebben wanneer ze bij je binnen stappen.

Van welke onderdelen van mijn zaak worden foto’s genomen? 2017-06-22T01:00:54+00:00

Fotosessies omvatten de voornaamste klantgerichte onderdelen van je bedrijf. Je kan met de fotograaf overleggen welke onderdelen van je bedrijf onder de aandacht wilt brengen en welke je wil uitsluiten van de sessie. Het is de bedoeling dat de foto’s aan klanten laten zien wat ze kunnen verwachten wanneer ze je bedrijf op een normale dag bezoeken.

Verstoren de opnames mijn bedrijfsactiviteiten? 2017-06-22T01:00:35+00:00

Nee. Helemaal niet. De opnames zelf duren maar 30 minuten voor kleinere bedrijven en 1,5 uur voor grote bedrijven. Het meeste werk is de montage na de fotoshoot.
IAM-360 werkt helemaal volgens jou planning. We werken enkel op afspraak, zodat je je zaak piekfijn kan voorbereiden en deze nadien online kan stralen. We hebben wel een voorkeur voor opnames op weekdagen, van 9:00 tot 18:00. Onze fotografen of back-office contacteren je telefonisch of per e-mail om een afspraak te maken met je.
Er zijn geen speciale apparatuur, belichting of installaties vereist. Je kan dus probleemloos je zaak open houden. Hoewel opnames niet storend zijn en je normale activiteiten niet hinderen, is het een goed idee om de opnames op een kalmer tijdstip te doen. Als er teveel mensen in beeld lopen, is het immers moeilijker om je zaak goed in beeld te brengen.
We maken al Google Street Views van handelszaken en bedrijven sinds 2014. We hebben daarom de nodige ervaring opgebouwd om je shoot probleemloos en haast geruisloos te doen verlopen. Je zal versteld staan van de snelheid, het gemak en de kwaliteit nadien.

Waarom met een Google Vertrouwd Bureau werken? 2017-06-22T01:00:25+00:00

Met IAM-360 (een Google Vertrouwd Bureau) ben je zeker van een perfecte kwaliteit en service nadien. We leggen onszelf een hogere kwaliteitsstandaard op dan verplicht door Google. Hoewel Google Street View op het eerste zicht een simpel product lijkt, komt er veel bij kijken. Wij zorgen voor een perfecte service en opvolging van A tot Z. Tevredenheid op lange termijn is waar wij voor staan, wat betekend dat de fotograaf ter plaatse advies geeft over wat hij / zij wel in beeld zou brengen en wat niet.

Welke maatregelen zijn genomen om de privacy te beschermen en te voldoen aan de wettelijke voorschriften? 2017-06-22T01:06:29+00:00

Alle onderdelen van uw bedrijf die u niet wilt laten zien, worden uitgesloten van de fotosessie. Bovendien waarschuwen onze  fotografen vanIAM-360 uw medewerkers altijd voordat er een foto wordt genomen, om zo hun privacy te respecteren. Alle panorama’s worden bewerkt door onze geavanceerde vervagingstechnologie om gezichten van medewerkers of klanten die zichtbaar zijn op afbeeldingen, onherkenbaar te maken. Ook nummerplaten worden onherkenbaar gemaakt. U kunt op elk moment aanvullende vervaging aanvragen of volledige afbeeldingen verwijderen door het contact formulier in te vullen, en geef ons specifiek aan wat er aangepast moet worden. Hierna zullen wij het vervaging-s of verwijderingsproces in gang zetten. Houd er rekening mee dat dit enkele dagen kan duren voordat het doorgevoerd is op Google.

Wie is binnen mijn bedrijf juridisch bevoegd om toestemming te geven voor de fotosessie? 2017-06-22T01:06:19+00:00

Je moet de juiste bevoegdheid hebben om onze fotograaf van IAM-360 toegang te verlenen tot het bedrijfsgebouw zodat deze foto’s kan nemen, en om Google vervolgens toe te staan die foto’s in producten of services te gebruiken. Mensen met deze bevoegdheid zijn de eigenaar van het bedrijf of een directeur of manager die is aangewezen om dergelijke verbintenissen aan te gaan namens het bedrijf. Door vóór de fotosessie akkoord te gaan met de Algemene voorwaarden en de Servicevoorwaarden van Google, bevestigt u dat u de bevoegdheid heeft om die verbintenis aan te gaan.

Gebruikt Google de afbeeldingen ook in andere applicaties dan op pagina’s bij Google+ Lokaal? 2017-06-22T01:06:08+00:00
Google kan deze afbeeldingen in andere producten en services op nieuwe manieren gebruiken om je bedrijfsgegevens nog nuttiger en toegankelijker te maken voor gebruikers. Door een verdere integratie met Google Maps kunnen klanten deze afbeeldingen bijvoorbeeld makkelijk vinden in de Street View-panorama’s van nabijgelegen wegen voor tal van locaties.
Worden de Google Bedrijfsfoto’s mijn eigendom? 2017-06-22T01:05:58+00:00

Ja, je Google Bedrijfsfoto’s worden jouw eigendom. Je verleent Google enkel een gebruikslicentie. Google heeft dus het recht je virtuele rondleiding en je foto’s te publiceren op Google Zoeken, Google Maps en Google Lokaal. Je kan er echter wel voor kiezen om je virtuele rondleiding offline te halen. Of gewoon één of meerdere foto’s van je Google Bedrijfspagina halen, dat staat je vrij.
Je kan deze Google Street View dan ook naar gelieven gebruiken op je eigen website, social media, enz…

Kan ik de foto’s bekijken nadat ze zijn genomen en voordat ze beschikbaar worden op mijn pagina bij Google+ Bedrijfspagina? 2017-06-22T01:05:48+00:00

Ja, dit kan! Dankzij de vernieuwde technologie van Google Street View is het mogelijk om je een preview toe te sturen. Houd er wel rekening mee dat de kwaliteit van lagere kwaliteit kan zijn, doordat hij nog niet gepubliceerd is op de Google servers maar lokaal gehost wordt door ons. Het kan gebeuren dat het laden langer duurt, de beelden niet vloeiend bewegen, of zelfs er “bol” uitzien maar dit is allemaal opgelost wanneer de Street View gepubliceerd wordt.

Kan ik afbeeldingen vervagen of alle panorama’s verwijderen uit mijn bedrijfsvermelding? 2017-06-22T01:05:39+00:00

Ja, als je een ernstig probleem hebt met de geschoten panorama, kan je ons vragen bepaalde gebieden in de panorama’s te vervagen. Je kan ons ook vragen alle panorama’s weg te halen. Sinds april 2017 kunnen wij nu ook afzonderlijke panorama’s weghalen. Wanneer je een panorama wil vervaging of verwijderen, vul het contact formulier in, en geef ons specifiek aan wat er aangepast moet worden. Hierna zullen wij het vervaging-s of verwijderingsproces in gang zetten. Houd er rekening mee dat dit enkele dagen kan duren voordat het doorgevoerd is op Google.

Maar hoe krijg ik de Google Street View op mijn website nadat hij gepubliceerd is op google? 2017-06-22T01:05:22+00:00

Om ervoor te zorgen dat je het zonder problemen zelf kan implementeren hebben wij een handleiding gemaakt, waarmee je binnen 5 minuten de Google Street View op je eigen website hebt staan. Deze handleiding kan u hier downloaden.